„Kujawsko-Pomorska Gęsina na św. Marcina”

W tym roku miała miejsce już szósta odsłona akcji promocyjnej, organizowanej przez województwo kujawsko-pomorskie, której celem jest promocja gęsiny, szczególnie z gęsi białej kołudzkiej. Już po raz kolejny w ramach tego wydarzenia, staraliśmy się zachęcać do spożywania mięsa gęsiego, szczególnie w okresie pomiędzy dniem św. Marcina, a końcem roku kalendarzowego.

Najważniejszym wymiarem akcji było pozyskanie ponad 200 restauracji, które zdeklarowały chęć do serwowania gęsiny, dołączając tym samym do działań w ramach „Kujawsko-Pomorskiej Gęsiny na św. Marcina”. Kulminacją pozostałych działań promocyjnych, był coroczny Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku, który jak w ubiegłych latach spotkał się z olbrzymim zainteresowaniem. W tym roku na zainteresowanych tym wydarzeniem czekały liczne atrakcje, na czele ze specjalnymi pokazami kulinarnymi, w tym cooking show Tomasza Jakubiaka znanego z anteny Kuchnia+ oraz Magdy Gessler, popularnej dziennikarki kulinarnej i restauratorki. W trakcie akcji odbyły się liczne konkursy, w których wygrać można było ciekawe nagrody. Jednym z nowych akcentów było przeprowadzenie specjalnego konkursu, skierowanego do posiadaczy Kart Dużej Rodziny, a także kolejnej konkurencji - „Komentuj i wygrywaj” - która pozwoliła gościom restauracji na ocenę spożytych dniach, co pozwoliło także wyłonić najlepsze punkty gastronomiczne, biorące udział w „Kujawsko-Pomorskiej Gęsinie na św. Marcina”.

Więcej informacji o tegorocznych wydarzeniach, znaleźć można na specjalnej stronie internetowej www.czasnagesine.pl

Ostatnie aktualności Zobacz wszystkie